Seramik çoğunlukla feldspat, kil ya da kuvars gibi inorganik maddelerin yüksek bir ısıda işleme tabii tutulmasıyla elde edilen hem sert hem de kırılma özelliğine sahip bir maddedir. Çok uzun yıllardır kullanılmakta olup çeşitli amaçlara hizmet eder. Geleneksel olan formu Anadolu’da hala devam eden çanak ve çömlek yapımında zanaatkârlar ya da büyük şehirlerde ise sanatçı heykeltıraşların uğraş alanında kullanılır. Süs amacıyla kullanılacağı gibi yemek pişirme amacıyla da işlev görür. Teknik olan kısmında ise seramik kaplamalar, elektronik bileşenlerde ya da seramik elektriği iletmediği için güç kablolarında kullanılmaktadır. Dayanıklı ve uzun ömre sahip olma özelliklerinden dolayı inşaat sektöründe ve ev dekorasyonunda kullanılmaktadır.
Seramik Kaplamanın Avantajları Nelerdir?
Kullanım amacına hizmet etmesine göre çeşitli faydaları da beraberinde getirir. İhtiyacınızı ne kadar karşılayacağını bu özelliklerinden sonra tekrar düşünmek isteyebilirsiniz. Çünkü seramik yılların eskitemediği bir kullanım ve tüketim ürünüdür. Özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkündür:
• Yapısal içeriklerinden ve yüksek ateşe maruz kalmalarından dolayı dayanıklıdır.
• Temizliğini sağlamak kolaydır. Üzerinde ya da kenarlarında toz ya da kir birikmesine neden olmaz. Pürüzsüz ve düz yapılarından dolayı kolay silinebilir ve dezenfekte edilebilir.
• Suya dayanıklıdır ve nem yapmaz bu nedenle ıslak alanlarda kullanımı yaygındır.
• Güzel görünür ve farklı bir hava katar bulunduğu alana.
• Antibakteriyeldir: mantar ve bakteri oluşumuna neden olmaz.
• Çevre dostu bir üründür.
Seramik Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Öncelikle söylememiz gereken doğru yer için doğru malzemenin seçilmesidir ve ne sıklıkla kullanılacağı, temizliği nasıl mümkün olacağı gibi sorular yanıt bulunmalıdır. Bunların yanında yapıştırıcı ve yalıtım malzemesi de önemlidir. Alan uygulama öncesi eğer ıslak bir zemine yapılıyorsa mutfak, banyo gibi yalıtım işlemi yaptırılmalıdır ve gerekli alanın temizliği gerçekleştirilerek işlem için hazır hale getirilmelidir. Bu şekilde alt katınıza kullandığınız suyun sızmamasını sağlarsınız. İşlemi yapacak olan mutlaka profesyonel olmalı suyun birikme potansiyelini değerlendirerek yalıtımı duvarların belli bir hizasına kadar yapmalıdır. Fayans ile seramik arasında çıkıntı ya da girinti oluşmaması için takoz kullanıp görsellik göz ardı edilmemelidir. Uygun fiyatlı ve kaliteli olmasını istediğinizi biliyoruz onun için en doğal çözümleri sunuyoruz.