Silivri Fayans Ustası

Silivri Fayans Ustası

Boya Badana

 

Boya Badana

Boya badana her binanın zaman içinde boyasını kaybetmesi, dökülmesi, eskimesi ya da renkten sıkılınması gibi nedenlerle uygulanması gereken bir işlemdir. Gerek iç gerekse dış alan için görünürlüğü ve hoşluğu artıran kişide estetik zevk uyandıran bir özelliğe sahiptir. Hem temizlik hem de fresh bir ortama sahip olmak isteyenlerin ortalama birkaç senede düşündüğü bir işlemdir. Uygulama aşaması tecrübeli olmayan bir kişi tarafından yapılırsa hem görsel açıdan hoş olmaz hem de bütçeniz için. Bunun için en iyi olanı seçmelisiniz. Evin ışık alma potansiyelinden, eşyayı bütünlemesine kadar birçok ayrıntı barındıran, çokça çeşidi ve rengi olan boyalar, usta yardımı ile seçilmelidir. Işığı yansıtan ya da absorbe eden bir renk seçip evinizi daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Boya Badana Nasıl Yapılır?
Sorusu evini boyamak veya boyatmak isteyen kişiler tarafından merak konusu olmaktadır. Öncelikle tecrübesiz biri yapıyor ise kesinlikle eşyaların çıkarılması ve boya esnasında yere dökülen, sonrasında büyük zorluk yaşayabileceğiniz atıklar temizlenmelidir. Belki zemin bir örtü veya bez ile kaplanabilir. Boyama yapılacak olan yüzey boya için uygun hale getirilmeli, zımparalanmalıdır ki pürüzlü bir yapıya sahip olmasın. Aynı şekilde çatlak ya da delik varsa alçı sürülerek giderilmelidir. Alan su almış veya kabarmış da olabilir ki böyle bir alanın boyayı sağlıklı olarak emmesi mümkün değildir mutlaka kazınmalıdır. Uygun boya seçilmelidir uygulama konusu olan oda, ev ya da bina için. Astar işlemi uygulayabilirsiniz boyanın daha kalıcı olması ve kendini daha iyi göstermesi için ve fırça seçimine dikkat etmelisiniz.

Eski Görünüme Veda Edin, Yeni Renklerle Yenilenin

Boya Badana Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Öncelikle bazı faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekir hem öncesinde hem boyama esnasında hem de sonrasında alan için önem arz eden durumlar bulunur. Bunları şu şekilde belirtebiliriz:
• Boya uygulanacak alan mutlaka temizlenmeli ve gerekli artık madde, boya döküntüsü, toz, kir, kabarma gibi sorun yaşatacak alan üzerine uygulama yapılmamalıdır.
• Boyanın iç ya da dış ortam olmasına göre iç cephe ya da dış cephe boyası seçilmeli ve su bazlı veya yağ bazlı olması gibi ki bu kullanım amacınıza göre değişecektir.
• Uygulanacak boya ince olarak çekilmeli sonrasında ikinci veya üçüncü kez üzerinden geçilmelidir.
• İç alan boyanırken camlar kapatılmalı bütün boya sürüldükten sonra açılmalı aynı anda kuruması sağlanmalıdır.

Boya Badana

Open chat
Nasıl yardımcı olabiliriz?
Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz?